Blog

Recept: Paella

By 7 oktober 2020No Comments

Aantal personen:                4

Bereidingstijd:                    30 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gram paella rijst
  • 250 gram kipfilet
  • 50 gram paprika
  • 2,5 gram paprikapoeder
  • 2,5 gram chilipoeder
  • 2,5 gram saffraan
  • 125 ml witte wijn
  • 175 ml tomatensap
  • 5 gram zout
  • 1 limoen
  • 5 gram knoflook
  • 500 ml bouillon
  • 115 gram uiVoor de vis en schaaldier liefhebbers is het leuk om de paella te garneren met bijv. witvis/ mosselen of garnalen. Wij hebben voor mosselen gekozen.

 

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet (2 cm), paprika (1 cm), ui (1cm) in blokjes. Breng 1 liter water aan de kook en voeg hierbij groente of kip bouillonblokjes. Weeg de specerijen, zout en vloeistoffen af. Pers de knoflook.

  1. Schroei de kip aan en voeg de ui toe.
  2. Voeg de specerijen, knoflook en zout toe.
  3. Voeg de paella rijst toe (ongekookt) en bak aan.
  4. Blus af met de witte wijn.
  5. Voeg tomatensap toe.
  6. Breng aan de kook.
  7. Telkens wanneer de brei droog kookt wat bouillon toevoegen.
  8. Als de bouillon op is paprika toevoegen en limoen uitknijpen.

 

Recept van:                            Patrick Brugman (chef-kok IDD, Leiden)

Leave a Reply

PLAN EEN GRATIS SESSIE IN
Start een gesprek
1
Hoi! Kunnen wij je ergens mee helpen?
Hi! Kunnen we je ergens mee helpen?
Druk op de WhatsApp button om te chatten!