
Hele fazant
- Strooi flink wat zout en peper over de fazant.
- Plaats de fazant in de oven voor 13 minuten op 250 graden, de kerntemperatuur niet hoger dan 60 graden.
- Zet de fazant voor 25 minuten in een bbq (150 graden)
- Laat de fazant 15 minuten rusten.
- Serveer en geniet!
Gebresseerde zuurkool
- bleekselderij, winterpeen en ui goed aanzetten tot een kleur.
- rode wijn en rode port toevoegen en tot 1/3 inkoken.
- dan de jus de veau toevoegenen en weer opkoken.
- de zuurkool goed wassen en er bij doen.
- kruiden zakje maken met de laurier, tijm, jeneverbessen en knofook.
- vet vrij papier erop leggen en dan alluminium folie over de deksel.
- ongeveer 3 uur in de oven op 150 graden.
Ingrediënten: | eenheid: | hoeveelheid: | ||
zuurkool | kilo | 2.5 | ||
bleekselderij | stokken | 3 | ||
ui | stuks | 1 | ||
knoflook | bol | 0.50 | ||
jus de veau | liter | 1 | ||
rode wijn | ml | 750 | ||
rode port | ml | 750 | ||
laurier | stuks | 3 | ||
buikspek | gram | 200 | ||
jeneverbessen | stuks | 10 | ||
winter peen | stuks | 1 |
Jus van madeira
- sjalotten, knoflook, champignons,tijm en laurier (goed donker aanzetten).
- Dit afblussen met de azijn.
- Madeira toevoegen en ongeveer tot een derde inkoken.
- Dan jus de veau erbij en inkoken tot gewenste dikte.
Ingrediënten: | Eenheid: | Hoeveelheid: |
sjalotten | stuks | 6 |
knoflookbol | stuks | 3 |
champignons | stuks | 5 |
madeira | fles | 2 |
laurier | stuks | 3 |
tijm | bos | 0.25 |
sherry azijn | dl | 1 |
jus de veau | liter | 2.5 |
Door: Patrick Brugman (Chef-kok, IDD)