Blog

Kerst Recept: Hele Fazant

By 17 december 2020No Comments


Hele fazant

  1. Strooi flink wat zout en peper over de fazant.
  2. Plaats de fazant in de oven voor 13 minuten op 250 graden, de kerntemperatuur niet hoger dan 60 graden.
  3. Zet de fazant voor 25 minuten in een bbq (150 graden)
  4. Laat de fazant 15 minuten rusten.
  5. Serveer en geniet!

 

Gebresseerde zuurkool

  1. bleekselderij, winterpeen en ui goed aanzetten tot een kleur.
  2. rode wijn en rode port toevoegen en tot 1/3 inkoken.
  3. dan de jus de veau toevoegenen en weer opkoken.
  4. de zuurkool goed wassen en er bij doen.
  5. kruiden zakje maken met de laurier, tijm, jeneverbessen en knofook.
  6. vet vrij papier erop leggen en dan alluminium folie over de deksel.
  7. ongeveer 3 uur in de oven op 150 graden.

 

 

Ingrediënten: eenheid: hoeveelheid:
zuurkool kilo 2.5
bleekselderij stokken 3
ui stuks 1
knoflook bol 0.50
jus de veau liter 1
rode wijn ml 750
rode port ml 750
laurier stuks 3
buikspek gram 200
jeneverbessen stuks 10
winter peen stuks 1

 

 

Jus van madeira

 

  1. sjalotten, knoflook, champignons,tijm en laurier (goed donker aanzetten).
  2. Dit afblussen met de azijn.
  3. Madeira toevoegen en ongeveer tot een derde inkoken.
  4. Dan jus de veau erbij en inkoken tot gewenste dikte.
Ingrediënten: Eenheid: Hoeveelheid:
sjalotten stuks 6
knoflookbol stuks 3
champignons stuks 5
madeira fles 2
laurier stuks 3
tijm bos 0.25
sherry azijn dl 1
jus de veau liter 2.5

 

       

 

Door: Patrick Brugman (Chef-kok, IDD)

Leave a Reply

Start een gesprek
1
Hoi! Kunnen wij je ergens mee helpen?
Hi! Kunnen we je ergens mee helpen?
Druk op de WhatsApp button om te chatten!