Ronde heupen zijn tegenwoordig trendy. Vrouwen met ronde billen zie je overal op social media, op tv en in tijdschriften. Vaak vergezeld van teksten als “oh she squats!”. Vrouwen, en natuurlijk mannen, hurken om die mooie, ronde billen te krijgen. Is deze oefening ook de meest geschikte?

Photoshop

Voordat we verder gaan, is het goed om te weten dat alle dames (en heren) op die mooie, perfecte foto’s meestal worden geholpen door iets dat we Photoshop noemen en goede genen hebben. De vorm van onze billen en ons vermogen om ze ronder te maken, wordt grotendeels bepaald door genetica. Net zoals dit geldt voor een strakke buik met sixpack-buikspieren. Dat betekent niet dat je het niet kunt veranderen.

Heup trainingen

Hoe trainen we de bilspieren het beste? Hoewel overal wordt gezegd dat squats ronde bilspieren opleveren, is het niet de meest effectieve oefening voor de bilspieren. Squats zijn voornamelijk knie-gebaseerde oefeningen. Dit betekent dat de beweging voornamelijk vanuit de knieën komt. Hiervoor gebruik je meestal de spieren aan de voorkant van je dijbeen. Wat is een goede manier om de gluteus maximus te oefenen? Oefeningen die beginnen met de bilspieren (glute-dominant) en oefeningen die de bilspieren moeten strekken tegen weerstand zijn de ultieme oefeningen voor mensen met sterke, ronde bilspieren.

Deze oefeningen zijn geschikt om de billen te trainen

  • deadlift
  • hipbridge
  • hipthruster
  • (cable) pull-through
  • kettlebell swings

Wil je graag meer informatie of hulp? Neem dan contact op met onze personal trainer.