Blog

Recept: Risotto met acid boter, zeebaars, koffie en dashi

By 5 november 2020No Comments

Aantal personen:    4

Bereidingstijd:        30 minuten

Ingrediënten acid boter:

  • 1 banaan sjalot
  • 1 dl witte wijn
  • 125 gram boter
  • 1 dl witte wijnazijn

Fruit de ui en blus af met azijn en wijn. Kook witte wijnazijn en witte wijn tot 1 dl. vloeistof. Monteer op met boter en laat het koud worden.

Ingrediënten kruidenolie:

  • 100 gram spinazie
  • 30 gram dille
  • 90 gram druivenpitolie

Blender het geheel en giet de olie door een fijne zeef. Verwarm zo mogelijk, voorafgaand aan het zeven tot 70 graden. Meng de olie met 100 gram dashi azijn voor een frisse vinaigrette.

Ingrediënten risotto:

  • 500 gram risotto
  • 1 dl witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 banaan sjalot
  • 2 teentjes knoflook

Zweet de knoflook en gesnipperde sjalot aan. Zweet de risotto aan. Blus het geheel af met witte wijn. Laat de risotto garen met de kippenbouillon. Smelt de acid boter in de risotto.

Snijd de zeebaars rug in plakken van ongeveer 1 cm. Leg deze op een plateau en schroei ze aan met een gasbrander.

Schep de risotto in het midden van het bord. Leg hierop de zeebaars. Besprenkel met de vinaigrette van dille en dashi. Rasp een koffieboon over het gerecht. Werk af met takjes waterkers.

 

 

Chef-kok Patrick Brugman (IDD)

Leave a Reply

Start een gesprek
1
Hoi! Kunnen wij je ergens mee helpen?
Hi! Kunnen we je ergens mee helpen?
Druk op de WhatsApp button om te chatten!