Blog

Trainer Spotlight: Elya Massij

By 10 september 2020november 26th, 2020No Comments

Hoe ben je ooit in de sport als werkveld terechtgekomen?

Ik ben al op jonge leeftijd beginnen met sporten. Een vriendinnetje van mij trainde bij de selecties (turnen) en ben een keer meegegaan. Ik kon zo goed meekomen dat ik kon aansluiten bij de trainingen. Ik was toen 5.

Hoe ben je bij Visser Health Coach terechtgekomen?

Jeffrey heeft mij benaderd via een vacaturepagina voor trainers; als trainer ben ik altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden om trainingen te geven. In gesprek bleek dat mijn achtergrond in het trainerschap en visie goed aansluiten bij de benadering van Visser Health Coach.

Waar staat voor jou het vak Personal Training voor? Wat vind je het leukste eraan?

Simpelweg: begeleiding op maat gemaakt. Elke persoon die ik begeleid is anders. Andere doelen en wensen, maar ook andere mogelijkheden. Iedere keer kijk je weer naar wat iemand nodig heeft, op de langere termijn maar ook op de kortere termijn. Dat kan zelfs per training verschillen. Dat maakt het trainerschap dynamisch en uitdagend. Wat ik daarnaast erg leuk vind is de persoonlijke groei die iemand doormaakt als je hem/haar begeleid. Dat kan zijn in de vorm van groei of verlies (massa/gewicht), maar kan ook zijn in de vorm van herstel (na een blessure of trauma).

Hoe zou je jezelf  in woorden omschrijven?

Grounded, ik sta met beide benen op de grond.

Observatief en flexibel. Ik kijk graag de kat uit de boom en handel naar wat ik heb gezien maar ik weet ook het voortouw te nemen wanneer dat nodig is.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Tegenwoordig ben ik vooral bezig met de kleine (2,5 jaar). Maar als ik even tijd vrij heb dan vind ik het lekker om voor mezelf te sporten. Er volledig voor gaan. Of dat nou is tijdens het kickboksen, dansen of yoga. Als ik eenmaal bezig ben, bestaat er even niets anders dan dat.  Daarnaast kan je me ook vaak met een boek vinden, in de sauna, met vrienden of weer aan de volgende studie…

Wat is de belangrijkste tip die je aan onze sporters meegeeft?

Luister goed naar jezelf. Simpel en eenvoudig. Leer je eigen lichaam kennen. Wat heeft het nodig vandaag? De ene dag heb je misschien meer energie dan de ander en moet je een tandje bijstellen. Maar het kan ook zijn dat je jezelf een schop onder de kont moet geven om van de bank af te komen. Daarvoor help ik altijd graag een handje (of voetje in dit geval) 😉

Leave a Reply

Start een gesprek
1
Hoi! Kunnen wij je ergens mee helpen?
Hi! Kunnen we je ergens mee helpen?
Druk op de WhatsApp button om te chatten!