Medisch Personal Training - Visser Health Coach

Medisch Personal Training

Medisch personal training is de ideale brug bij het herstel van, na of tijdens een blessure naar reguliere sportactiviteiten. Daarnaast kan het ook ingezet worden om te herstellen van een operatie óf om juist fitter en sterker naar een operatie toe te werken.

Weet je niet waar je moet beginnen om je lichaam sterker en fitter te maken? Dan is medisch personal training geschikt om doelgericht aan de slag te gaan.

Wij starten met een intake op basis daarvan kijken wij wat er nodig is voor het starten van een traject om zo richting het gewenste doel te werken.

Hoe gaan wij te werk?

  1. Wij plannen een intake/ proefles in om vanuit dat punt te kijken naar de mogelijkheden en doel(en). Nick Jost, onze medisch fitness trainer, neemt de intakes waar en schetst hierin een plan van aanpak.
  2. Naar aanleiding van het intakegesprek maken wij een maatwerk trainingsprogramma. Het is mogelijk dat wij ervoor kiezen om te starten met een behandeling volgens de Mylogenics methode (zie uitleg hieronder). In deze behandelmethode maken wij eerst de spieren los en activeren wij deze om de prestaties te bevorderen of volledige functie te vragen.
  3. Vervolgens ga je wekelijks met de trainer aan de slag en geeft de trainer waar nodig oefeningen mee voor thuis om het behandelen en het behalen van de doelstelling te bevorderen. Iedere training wordt er kort geëvalueerd wat de vorderingen zijn om zo eventueel de training aan te passen of bij te stellen.

Medisch personal training

Onze medisch personal trainer Nick Jost

De intakes en eventuele Mylogenics behandelingen zullen worden gepland met onze trainer Nick Jost.

Nick is specialist in medisch fitness en schetst een plan van aanpak richting het behalen van jouw doelstelling.

 

Veel gestelde vragen

Absoluut niet. Mylogenics heeft geavanceerde behandeltechnieken die niet iedereen gebruikt. Mylogenics is erg specifiek en de resultaten zijn zeer spectaculair. Het verdwijnen van klachten na eenmalige behandeling zijn geen uitzondering. Dit geldt zelfs voor ‘chronische’ klachten.

Veel mensen die bij eerdere methoden zonder succes zijn behandeld zijn erg verbaasd over de acute verbetering van hun klachten na een Mylogenics behandeling. De meeste cliënten zijn veelal binnen 2 à 3 behandelingen geholpen.

Een Mylogenics behandeling is eigenlijk een combinatie van onderzoek en behandelen. De spanning, beweging en functie van spieren, peesplaten, pezen, banden en zenuwen worden onderzocht. Deze behandeling kent geen bijwerkingen en levert snel zeer goede resultaten. De behandelingen worden gedaan met kleding aan. (Sport) kleding waarin u zich makkelijk kunt bewegen is een pré.

  • Goed bij herstel voor of na een operatie en tijdens en na een blessure.
  • Tijdens de trainingen focussen we ons op herstel, weer leren bewegen en het fitter en sterker worden van het lichaam.
  • Trainen in een privé studio, buiten of aan huis (Geen drukke sportschool meer).
  • We werken niet met abonnementen of contracten zodat je nergens aan vast zit.
  • Jouw eigen Personal Trainer (1-op-1 of in duo) flexibel en ieder moment van de week.

Activation:
Met de Activation-technieken wordt het neuromusculaire systeem geactiveerd door de bijbehorende reflexpunten te bewerken. Hiermee zijn specifieke spieren of spiergroepen beter in staat hun functie uit te voeren. Zeker wanneer je actief sport kan het activeren van de reflexpunten flink de prestaties bevorderen.

Rehab:
De Rehab-technieken  worden uitgevoerd bij de revalidatie van blessures of bij spier- en gewrichtsklachten. Met de vele actieve ‘rehab’ technieken met betrekking tot kracht, explosiviteit, snelheid en uithoudingsvermogen kan de herstelperiode na een blessure aanzienlijk worden verkort. Nick beschikt over een breed scala aan technieken om specifieke klachten te behandelen, zoals knieklachten, schouderklachten en lage rugklachten. Door middel van spiertesten wordt eerst nagegaan waar de oorzaak van de klachten zit. Aan de hand van de diagnose worden bepaalde spieren of spiergroepen versterkt met oefeningen, terwijl andere speren of spiergroepen worden losgemaakt om bijvoorbeeld verklevingen te verhelpen.

Release:
Release is de techniek waarbij de adhesie (verklevingen) van spieren, fascia en zenuwen wordt behandeld. Hiermee kan de blessuretijd in veel gevallen flink worden verkort, maar ook kan er sprake zijn van aanzienlijke krachttoename. Bij Release wordt gebruik gemaakt van Instant Mobility Stretching.
Soms kan het losmaken van spieren flink pijnlijk zijn. Vrees niet, want je geeft zelf ALTIJD je  eigen pijngrens aan.