Succesverhaal Nada Abu

De laatste dag van 2018 was misschien een van de belangrijkste dagen in mijn leven. Op dat moment heb ik besloten dat ik in het jaar 2019 het perfecte lichaam moest krijgen waarvan ik mijn hele leven droomde.

Op de eerste dag van het nieuwe jaar ben ik op dieet gegaan en gaan ‘’sporten’’.  Na drie maanden hard sporten was ik nog geen halve kilo afgevallen. Het was verschrikkelijk en het voelde alsof het onmogelijk was om af te vallen. Het voelde alsof alle mensen hun doelen en dromen waar  kunnen maken behalve ik. Het maakte niet uit hoe hard ik het probeerde, lukte het gewoon niet.

In maart ongeveer heb ik mijn diepste dal bereikt, dit was wel mijn wake up call. Ik had de gedachte: “het is onmogelijk is om af te vallen!” Er moet toch iemand zijn wie mij kan helpen de goede weg te vinden. En zo met die gedachtes ging ik gericht opzoek naar een personal trainer en zo ben ik bij Visser Health Coach terechtgekomen. Ik train nu bijna 9 maanden met Nick, een van de geweldigste trainers die je ooit kan hebben.

In die negen maanden heb ik veel over mijn lichaam, en ook over mezelf als persoon, geleerd. Ik had voor altijd wel problemen met eten en ik was in die tijd nog vegan, omdat ik bijna alles niet lekker vond.

Nick heeft mij geholpen om in te laten zien dat ik moet eten om gezond te kunnen doorleven en niet omdat ik alleen maar moet eten wat ik lekker vind (wat eigenlijk niets was).

Ik train nu een keer per week met Nick en een keer alleen en ik kan je wel vertellen dat het mij uiteindelijk is gelukt om 22 kilo kwijt te raken…. wat niet te geloven is als ik erover nadenk!

Wat ik zo fijn vind aan het trainen met een personal trainer is dat je nooit bang hoeft te zijn dat je een verkeerde beweging of oefening doet die misschien schade aan je spieren of rug op kan leveren. Een ander punt wat zeer belangrijk is en mij heeft geholpen om gemotiveerd te blijven, is dat je altijd een gezellige sessie met je trainer hebt en tegelijkertijd ga je ook zo hard knallen en “alles uit de kast” halen.  Je blijft altijd hard werken, omdat je ook zeker weet dat je trainer je ondersteunt en je op de goede weg blijft sturen wanneer je alles zat bent.

Ik zit nu in een fase van mijn leven dat ik zo tevreden ben met mijn gewicht en ook met de geweldige keuze die ik in maart heb gemaakt om met een personal trainer te gaan sporten.

Nada Abu, 24 jaar.