‘’Het pensioen komt in zicht. ‘’ ‘’Tijd om aan je lichaam te werken.’’ En op het station maak ik vaker gebruik van de leuning. ‘’

Sinds maart 2019 word ik ‘gebeuld’ door Nick Jost. Op vakkundige wijze wordt mijn lichaam sterker en dat voelt prima. Totdat in maart 2020 ik enorme rugpijn krijg. Nick weet mij te behandelen en weet de pijn te verlichten. Er wordt een kaliumtekort ontdekt. Reden: in Coronatijd te veel drop eten! Ook wordt begin mei 2020 de diagnose Parkinson in ontvangst genomen.

Nick blijft deskundig begeleiden. Af en toe stemt hij af met mijn fysiotherapeute. Want ik train vier dagen onder professionele begeleiding, waarvan de dinsdag en donderdag Nick de personal trainer is. Met zichtbaar resultaat! Wij werken aan stabiliteit, versterking van het lichaam en uithoudingsvermogen.

Op mijn 66ste ben ik, als pacifist, voor het eerst gaan boksen. Goed voor mijn evenwicht, goed voor de hersenen, uitstekend voor spierbeheersing en uithoudingsvermogen. Nick geeft geweldige instructies en zorgt voor de nodige uitdagingen. Uitdagingen die ik Corona-tijd als pensionaris brood nodig heb.

Wij boeken resultaat: ik loop beter, heb een betere houding en meestal een goed humeur. Mijn kinderen laten dat regelmatig weten.

O ja, die drie andere dagen: ik doe twee van de drie dagen gerichte oefeningen. Inmiddels wordt mijn huis ook sportcentrum: hometrainer, een step en weerstandsbanden.

Nick beschouw ik als lid van mijn zorgteam, met als taak mij zolang mogelijk fit te houden. Dan heb ik minder last van de Parkinson. In het voorjaar wil ik weer fietstochten maken. Dat moet met die trainingen lukken!

Zorgzaam is Nick ook: hij heeft mij teruggefloten toen ik onvoldoende rust nam. Neem voldoende hersteltijd!’’

Jeffrey Visser ken ik al lang. ‘’Jeffrey: je hebt een goede trainer voor mij gevonden: bedankt!’’ Een trainer die sociaal is, zijn vak beheerst en zich professioneel verder ontwikkelt.

 

Eddy