‘’ Ik heb een hekel aan sporten. Altijd al gehad… spijbelde al bij de gymles op de middelbare school. Maar ja, het is wel gezond.

Dus na een aantal mislukte pogingen zoals groepslessen, pilates en rennen ben ik een paar jaar geleden begonnen bij Visser Health, met een personal trainer. En dat werkt! Mijn trainer Django is er altijd, staat klaar op het afgesproken tijdstip en dat zorgt ervoor dat ik toch echt van die luie bank af moet komen en aan de slag ga. Met veel geduld heeft hij ervoor gezorgd dat ik steeds beter ga trainen, en gek genoeg: dat ik het steeds een beetje leuker ga vinden!

2x per week doen we afwisselende oefeningen. Een paar favoriete oefeningen komen gelukkig steeds terug en wat ik echt niet wil doen we niet. Of Django verzint een goed alternatief. Hij let er altijd op dat ik een oefening correct uitvoer en ondertussen kletsen we wat over de week, of onze favoriete Netflix series.

Maar zodra ik laat merken dat een oefening me wat makkelijker afgaat, aarzelt hij niet en maakt de oefening zwaarder. Want streng is hij wel… De enige momenten dat ik er nu nog echt een hekel aan heb is de start na een goede vakantie. Gelukkig weet Django dat, en hoort hij mijn gemopper (‘wat doe ik hier’ ‘sporten is echt stom’) met een glimlach aan. En zegt hij dat ik over een week weer sporten best oké vind. En dat klopt! Thanks Django :)’’

Petra