“In januari ben ik gestart met personal training. Ik moest afvallen en dacht dat personal training me kon helpen en gaf me op voor een intake. Onderweg naar de intake werd ik ineens zenuwachtig. Best spannend om door iemand te worden begeleid, je kan je niet meer ‘verschuilen’ achterin een groepsles. Tijdens de intake is het belangrijk te vertellen over doelstelling en motivatie. Als weinig sportief persoon best confronterend. Tijdens de intake werd ik erg geholpen door de reflectie van Jeffrey op mijn verhaal. Bijvoorbeeld over voeding en wat ervoor nodig is om balans te vinden om een ander leefpatroon aan te leren en vooral vol te houden. Ik raakte gemotiveerd om te starten en te kijken wat het voor me kon betekenen.

Jeffrey zocht een trainer die bij mij zou passen en koppelde mij aan Mieke. Mijn topper! We trainen sindsdien 2 keer per week. In het begin was het wennen. Spierpijn natuurlijk, oefeningen waarvan ik vaak dacht ze niet te kunnen. En ook al snel resultaat. In het begin ging het afvallen vrij vlot, natuurlijk door de combinatie van meer beweging en minder en beter eten. Naar verloop van tijd werd het lastiger en kreeg ik tips van Mieke om het afvallen door te zetten. Het bleek succesvol, ik ben inmiddels 15 kilo afgevallen en kan dit ook vasthouden.

De trainingen zijn een combinatie van cardio en spieroefeningen. Geen training is hetzelfde en natuurlijk wordt er ook rekening gehouden met je persoonlijke voorkeuren. Ook leuk om te ervaren wat je goed kan en waar je minder goed in bent. Ik merk dat ik inmiddels veel sterker ben geworden. We stellen ook doelen en die gaan steeds een stapje verder. Ik kon me bijvoorbeeld niet opdrukken en dat zijn we echt gaan trainen. Inmiddels kom ik een heel eind. Dat is leuk! Zo merk je dat je progressie boekt en begin ik er ook echt lol in te krijgen. En Mieke haar favoriet, de burpee behoort inmiddels ook tot de trainingen, terwijl ik aanvankelijk dacht dat ik dat nooit zou kunnen.

Belangrijk voor mij is ook dat er wordt gelet op de juiste wijze van het uitvoeren van de oefeningen zodat blessures worden voorkomen en dat spieren worden getraind die mij helpen zwakkere plekken te ondersteunen. Ik merk dat dit enorm helpt. Klachten worden minder naar verloop van tijd. Omdat ik twee keer per week train bereik je ook echt iets op dat vlak, minder last van de rug bijvoorbeeld.

Ik ben heel blij met Mieke, zij is erg gemotiveerd om mij te helpen en van tips te voorzien ook naast de trainingen. Ze is zelf ook heel leergierig, dus dat is voor ons beiden leuk. Als ik me bijvoorbeeld afvraag of cola-light een goed idee is vraagt ze ook naar de mening van haar collega’s. Ik voel me veel fitter en heb veel meer energie. Ik ga nog even door ;-)!’’