’Na een training vroeg Mieke of ik mijn succesverhaal wilde delen, waarop mijn eerste reactie was: “Mijn succesverhaal? Maar ik ben tijdens (door) deze trainingen helemaal niet afgevallen, hoe kan mijn verhaal dan een succesverhaal zijn?” Waarop Mieke (terecht) aangaf dat succes niet alleen in afvallen en gewichtsverlies zit. Waar ligt mijn succes dan wel?

 

Sinds ik in augustus 2020 gestart ben met personal training met Mieke voel ik mijzelf fitter en sterker. Het is een mooie bewustwording om te kunnen aangeven dat ik mijzelf stiekem nog nooit zo fit gevoeld heb als dat ik nu doe. In augustus startte ik met trainen nadat ik in mei 2020 voor de tweede keer moeder was geworden, buiten het fitter willen worden werkte ik met Mieke ook vooral aan mijn herstel na deze zwangerschap, de tweede in drie jaar daarnaast gecombineerd met een traag werkende schildklier. Het was zoeken wat kan al wel? Waar moet ik nog wat voorzichtiger mee doen? Maar ook vooral aan welke doelen wilde ik gaan werken tijdens het trainen?

 

Ik gaf aan dat ik mijzelf vooral fitter en sterker wilde voelen, dat het mij niet zozeer om de getallen ging het afvallen op zich, maar stiekem wil je (dat wil misschien iedereen wel) toch wel wat kilo’s kwijtraken. Zeker als je twee keer in de week aan de slag gaat met een personal trainer en daarnaast actief aan je voeding gaat werken. Dat dat niet lukt, lukte was ook best een teleurstelling, daarnaast weet ik eigenlijk wel zeker dat ik als ik niet was gaan trainen aangekomen was.

 

Nu bijna een jaar verder, zit ik nog op hetzelfde gewicht, ben ik wel veel sterker en fitter geworden. Vind ik het tof om te ervaren hoe sterk ik geworden ben. Kan ik met gemak mijn drie jarige zoontje tillen, de lucht in gooien, vangen enzovoorts. Ik eet en drink bewust, maar hou het ook praktisch; ik wil ook een voorbeeld zijn voor mijn kinderen, laten zien wat goed en gezond eten is, dat het er ook bij hoort om soms een frietje te eten, maar wel met mate.

Monica