Wij kunnen ondertussen wel met zekerheid zeggen dat het tegenwoordig één van de meest gehoorde wensen is van personen die willen afvallen: het plaatselijk verbranden van vet. Vaak gaat het hierbij om vet op je buik, bijvoorbeeld de bekende love-handles of op je armen. Je wilt niets liever dan dat het vet op deze plaatsen verminderd. De vraag is echter, is het mogelijk om plaatselijk vet te verbranden? Wij hebben het antwoord voor je, plaatselijk vet verbranden is is helaas niet mogelijk. Je zal vast op het internet veel tegenstrijdige antwoorden gevonden hebben, maar we moeten je helaas echt teleurstellen, het is simpelweg niet mogelijk. Plaatselijk vet verbranden is een fabeltje. Wij leggen je in onderstaand blogbericht graag uit waarom het niet kan.

plaatselijk vet verbranden

De werking van vetverbranding

Je lichaam verbrand vet om dit vervolgens om te zetten in energie. Dit kan lichaamsvet zijn of vet dat je dagelijks consumeert. Het aantal kilocalorieën die je dagelijks inneemt is hierbij leidend. Op de eerste plaats zal je lichaam proberen om energie te verkrijgen uit de producten die je dagelijks inneemt. Om te zorgen dat jouw lichaam de vetreserve gebruikt om energie te krijgen zul je er voor moeten zorgen dat je een periode minder kilocalorieën inneemt, je lichaam is hierdoor aangewezen op de vetreserves om aan energie te komen. Zo zorg je er dus voor dat je lichaam vet verbrand.

Plaatselijk vet verbranden

Helaas kun je niet kiezen hoe het vet zich in jouw lichaam ophoopt, dit proces verloopt bij een ieder anders. Sommige mensen krijgen meer buikvet dan andere en sommige mensen krijgen juist meer vet op de billen.

Vet verbanding is een proces dat van invloed is op je hele lichaam. Het is niet mogelijk om dit proces enkel gericht op specifieke plekken plaats te laten vinden. Wil je toch graag afvallen op bepaalde plekken? Dan zit er niets anders op dan je levensstijl om te gooien, kies voor gezonde voeding en sport regelmatig. Zorg daarnaast dat je jouw calorie inname aanpast zodat je geleidelijk over je gehele lichaam afvalt. Zo zullen uiteindelijk ook die vervelende love-handles verdwijnen.

Heb je hulp nodig bij het trainen of wil je graag advies over wat de beste aanpak is voor jouw situatie? Onze personal trainers adviseren je graag vrijblijvend.